Historien om Propellen

Vi byder dig velkommen!
Hotel Propellen råder i dag over 91 værelser, 2 superior værelser og 1 suite, hyggelige restauranter, Lobby bar, elegante selskabslokaler, konference- og mødefaciliteter. Der er ligeledes mulighed for at forkæle sig selv i vores swimmingpool eller tage et spil bordtennis. For børnene er der  udendørs og aktivitetsrum. Vil du vide mere er du altid velkommen til at kontakte os – eller endnu bedre – kik forbi og oplev det selv! Hotel Propellen er det perfekte valg, uanset om du skal på ferie eller forretningsrejse i Billund!

Et ganske særligt sted
Midt i Jyllands hjerte – der, hvor den jyske lynghede dækker landet som et tæppe af smukke, rolige farver, ligger et ganske særligt sted.

At tænke sig! Et hotel ude midt i dette naturskønne område. Omkranset af Grene Sande og Randbøl hede. Med fly fra alverdens lande og legende børn fra den verdenskendte forlystelsespark LEGOLAND® Billund Resort som nærmeste nabo, og så alligevel så roligt, så familiært og så rart.

Sådan et sted er Hotel Propellen – og der er ingen tvivl om, at både freden og de hektiske aktiviteter fra omgivelserne har været med til at gøre Propellen til den succes, det er i dag.

Propellen i luften
De store indlandsklitter, de imponerende naboer vidner om et ufrugtbart område, men byder også på Stoltenbjerg, der med sine 88 m over havets overflade udgør et perfekt udsigtspunkt.

Et fredfyldt sted for dén, som har behov for at give sjælen hvile for en kort stund. På samme måde som et ophold på Propellen også kan være en mental pause – og en oplevelse, hvis mage ikke findes andetsteds.

I begyndelsen var Propellen slet ikke et hotel, men en restaurant og et diskotek. Det blev grundlagt af Teddy Jensen, trafikassistent, ansat i SAS og ejendomshandler i fritiden – en mand med mange jern i ilden. Sammen med en kompagnon fik han en idé. Billund havde brug for et dansested. Idéer blev til konkrete tanker. Tanker blev til planer, og en dag stod det klart. Luft under vingerne – en drøm blev foldet ud, og Propellen blev til i 1977.

Pionerånd og mangfoldighed
Hotel Propellen skabes af de mennesker, der er inde bag murene. Fra stuepigen til tjeneren, køkkenchefen og det første ansigt, der møder gæsterne, nemlig receptionisten. Historien om Propellen kan dermed ikke fortælles uden at gå bag menneskene.

Det hele begyndte som sagt med Teddy Jensen og hans drøm om at skabe et sted med liv og glade dage og et strejf af hjemlig uhøjtidelighed. Men den visionære jyde var ikke alene om at drømme. Også hustruen Agnes gik helhjertet ind i projektet.

Visionen var at skabe et levende sted – og de havde set rigtigt. Efter bare fem år var det tid til at ekspandere. Diskoteket blev udvidet, og et selskabslokale kom til. Kombinationen var et særsyn i den danske restaurationsbranche på den tid. Pionerånden var stærk – og Propellen kom til at danne foregangsbillede for måden at arrangere fester på i Danmark.
Den dag i dag skinner grundlæggerens visioner og idéer tydeligt igennem. De fysiske rammer inviterer til mangfoldighed – forskelligheden hyldes. Man bevæger sig fra et rum til et andet – og det er, som om man bliver båret igennem fortællingen. I et hjørne af restauranten finder man ro til fordybelse, i et andet er der plads til leg.

I modgang skaber vi udvikling
Når tiderne er gode, får de fleste lyst til udvikling. Men ofte er det modgang og ulykkelige omstændigheder, der for alvor fører de største forandringer med sig, og som skaber den mest innovative udvikling.

I 1985 oplevede Agnes og Teddy det ulykkelige, at deres hjem brændte. Tvunget af omstændighederne flyttede de ind på Propellen, og netop den begivenhed førte til, at stedet udviklede sig til at blive et hotel.
De første 20 værelser blev bygget. Restauranten blev renoveret, og i løbet af kort tid havde stedet skiftet karakter til at være et rigtigt familiehotel. Ejernes tilstedeværelse kunne mærkes.
Også i dag står det klart. Selvom Hotel Propellen for længst har skiftet ejer, fornægter fortiden sig ikke. Propellen er et internationalt hotel med mange udenlandske gæster, men det er samtidig et hyggeligt dansk hotel med en hjemlig atmosfære. Ancienniteten blandt medarbejderne fortæller også historien om at her er godt at være – og flere af medarbejderne har arbejdet her under Teddy Jensen også.

Tiderne skifter – Propellen følger med
Kravene til konferencefaciliteterne har ændret sig gennem tiden. Gæster fra virksomheder i ind- og udland efterspørger mere avanceret teknisk udstyr og bedre lokaler. Hele det professionelle marked ændrer sig – og Propellen følger med.

Vi råder over i alt 14 mødelokaler. Vi tilbyder en konferenceafdeling med plads til 150 gæster AV-udstyr og trådløst internet på hele hotellet. Alle lokaler kan naturligvis indrettes individuelt efter behov og vi har gode opholdsarealer til de sociale aktiviteter, der uværgerligt hører med til et erhvervsarrangement.
Uanset om det er seminarer, konferencer, kurser eller lignende, kan gæsterne derfor regne med et professionelt ophold – med en hjemlig atmosfære.

Den grundlæggende filosofi på Hotel Propellen er, at mennesker skal mødes lige dér, hvor mennesker er. Om man kommer som turist, som børnefamilie eller som erhvervskunde spiller ingen rolle. Alle er lige velkomne.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende informationer og gode tilbud. 

* påkrævet felt